Opvallend cv

Opvallend cv

Het cv is een samenvatting van jouw professionele leven. Hiermee maak jij de eerste indruk bij de recruiter of je toekomstige werkgever. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw cv opvalt? Maak meer kans op die fantastische baan door onderstaande tips te verwerken.

Profielschets
Een profielschets is een kort, persoonlijk stukje tekst (circa vier regels) waarin je jezelf aan de lezer voorstelt. Zeker niet verplicht, maar hiermee maak jij je cv een stuk persoonlijker en val je op tussen de tientallen cv’s. De beste plek voor een profielschets is na je persoonlijke gegevens en voordat je jouw opleiding of werkervaring benoemt.

Vaardigheden
Of je nu veel, weinig of geen werkervaring hebt, iedereen beschikt over vaardigheden/competenties. Ook jij! Er zijn professionele vaardigheden, zoals kennis van computersystemen, persoonlijke vaardigheden die voor vrijwel elke baan gewaardeerd worden, zoals flexibiliteit, en sociale vaardigheden. Doe bijvoorbeeld een gratis persoonlijkheidstest op www.123test.nl en omschrijf de competenties die daaruit naar voren komen. Blijf jezelf ontwikkelen, dit kan thuis door bijvoorbeeld een online cursus te volgen, maar ook op de werkvloer door het organiseren van een personeelsuitje of lid te worden van de Ondernemingsraad.

Voeg vrijwilligerswerk toe
Als je actief bent of bent geweest als vrijwilliger, dan kan de vermelding ervan waarde toevoegen aan jouw cv. Door jouw ervaring als vrijwilliger laat je zien dat je gemotiveerd bent, je je inzet voor de samenleving en dat je initiatief neemt.

Cv scan
Steeds meer werkgevers en recruiters maken gebruik van zoekmachines die automatisch cv’s scannen. Het is belangrijk dat bepaalde ‘keywords’ in je cv staan. Welke woorden belangrijk zijn, vind je in de vacature onder ‘werkzaamheden’, ‘functieomschrijving’ of ‘gevraagde vaardigheden’. Zorg voor een goede basis van je cv, maar pas de details per sollicitatie aan.

Bijlagen toesturen
Cv’s worden tegenwoordig vrijwel altijd per mail verstuurd. Gebruik de ruimte die je hebt om bijlagen toe te voegen. Je kunt je blog toevoegen, een artikel dat je geschreven hebt, een video of een foto waarop jouw vaardigheden zichtbaar zijn. Let er wel op dat de bijlage past bij de baan waarop je solliciteert. Er is altijd iets dat je mee kunt sturen, gebruik je creativiteit!

Videoboodschap
Wil je echt onderscheidend zijn en er zéker van zijn dat jouw cv opvalt? Lees dan hier ons artikel over een video-cv.

Perfecte eerste indruk
Wil jij jouw cv laten checken, herschrijven of schrijven? Wij helpen je graag bij het maken van de perfecte eerste indruk! Neem gerust contact met ons op of klik hier.