Creatief Voorstellen

Creatief Voorstellen

Staan de letters cv bij jou voor Creatief Voorstellen? Ga dan voor een videoboodschap! Beeld zegt meer dan duizend woorden. Je kunt op video kwaliteiten overbrengen die je op papier niet kunt laten zien: je stem, enthousiasme en uitstraling. Eigenschappen die een belangrijke rol spelen bij een eerste selectie. Een video-cv is meer een motivatie dan een cv: een pitch waarin je vertelt waarom jij goed bij het bedrijf past, waarom de baan echt iets voor je is en waarin jij je passie voor het vak laat zien. Durf jij het aan om je cv op deze manier te promoten? Hieronder een aantal handige tips!

Overtuig de kijker in de eerste seconden
De eerste tien seconden bepalen of de kijker verder kijkt. Begin met iets pakkends, wees enthousiast en laat meteen zien waarom jij bij het bedrijf past. Leef je in je toekomstige werkgever in. Zorg ervoor dat de boodschap maximaal 90 seconden duurt.

Wees authentiek
Wie ben jij en wat onderscheidt jou van andere kandidaten? Wees jezelf en bedenk van te voren wat jouw boodschap is. Probeer deze op een levendige manier te vertellen. Maak nooit een script, maar schrijf drie punten op die je wilt overbrengen en vertel je verhaal.

Zorg voor ‘oogcontact’
Kijk in de camera en zorg ervoor dat deze op ooghoogte staat, zodat de kijker het gevoel heeft oogcontact te hebben. Doe alsof je tegenover de recruiter of je potentiële werkgever staat, dat werkt prettig voor jou, en de kijker heeft het gevoel persoonlijk contact te hebben.

Beeld, audio en locatie
Zorg voor goed licht, een goede geluidskwaliteit en een omgeving die bij je past. Houd je van de natuur? Maak een video in het bos. Houd je van de stad? Loop een rondje door het centrum. Laat de boodschap en de omgeving goed op elkaar aansluiten.

Laatste stap: upload je video
Upload je video op Youtube of Vimeo en sla deze op als privévideo. Op deze manier kan niemand je video bekijken, behalve personen die de link hebben.

Veel plezier en succes!